dilluns, 14 de novembre del 2016

Sobre ABCdari poètic







Que la Sílvia Romero i Olea escriu bé ja ho sabia. Ho vaig poder comprovar quan vaig llegir la seva novel·la “El plagi”, que em va tenir enganxada des de les primeres pàgines. El que no sabia és que també escrivia poesia. Ho he descobert quan em va arribar a les mans el seu excel·lent “ABCdari poètic”.
El poemari està estructurat com un abecedari, vint-i- sis poemes, de la A a la Z, que no tenen una temàtica unitària, sinó que aborda diverses facetes de la vida.  Com diu a la solapa del llibre “La vida, feta paraules”.
L’he llegit d’una tirada i l’he rellegit amb deteniment després, perquè no és una poesia fàcil i, quan t’endinses en el seus poemes, t’obliguen a aprofundir en un món diferent, que pot colpir o desassossegar, però que per damunt de tot és ric i intens.
Trobem en les primeres pàgines una estranya sirena que ens ajuda a cercar el paradís; més tard una passarel·la, un camí perillós que fa vertigen travessar i també mons que es clouen sense vencedors o perdedors. Imatges oníriques, originals. Tot això enmig de metàfores brillants, que sorprenen i d’un llenguatge ric i poètic. No puc estar més d’acord amb ella quan afirma:  Crec en la veritat de la paraula...
També hi  trobo poemes que m’agradaria haver-los escrit jo: Quan et vull abraçar... I segueixo rellegint el llibre, perquè sé que un poema té més d’una lectura i aquests, introspectius i profunds,  demanen temps per assaborir-los.


L’ABCdari poètic ha estat guardonat amb el premi Francesc Badenes Dalmau d’enguany. Us convido a llegir-lo, penso que us agradarà.

                                                                                                        Glòria

5 comentaris:

  1. La teva resenya convida a llegir-la, els seus poemes a saber-ne d'altres. Gràcies per compartir-ho.

    ResponElimina
  2. Gràcies per la ressenya, Glòria. Em fa il·lusió que el meu poemari t'hagi suggerit aquestes sensacions que descrius.

    Sílvia Romero

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les emocions i les sensacions costen de descriure, ho he fet el millor que he sabut. I m'ha agradat compartir-ho.
      Gràcies a tu, Sílvia, per fer-me arribar la teva poesia.

      Elimina
  3. Llegiu el poemari. Es una poesia senzilla i que t'arriba. L' he rellegit i cada vegada m'artiba mes.

    ResponElimina